top of page

Ik ben meer dan alleen mijn uiterlijk

IMG_0684.HEIC

Welkom op de webpagina van mijn afstudeerproject over racisme.

Mijn naam is Seyma Nur en ik ben dit project gestart vanwege het gebrek aan aandacht voor racisme in onze samenleving. Op deze pagina deel ik mijn persoonlijke ervaringen en mijn streven naar meer inclusiviteit.

 

Toen ik besloot een hoofddoek te dragen, werd ik voor het eerst geconfronteerd met racisme. Het onzichtbare racisme werd zichtbaar en ik voelde mij niet langer veilig.

Mensen categoriseerden me en namen beslissingen puur op basis van mijn hoofddoek, zonder naar mijn kwaliteiten en persoonlijkheid te kijken.

 

Als gevolg van deze ervaringen heb ik ervoor gekozen om mijn gezicht niet meer of tot zelden op sociale media te tonen, om te voor komen dat mensen me beoordelen op mijn uiterlijk.Ik merk dat ik tot op de dag van vandaag veel harder moet werken dan "echte" Nederlanders om mijn doelen te bereiken, en dat vind ik erg teleurstellend.

 

Dit heeft mij gemotiveerd om mijn afstudeerproject

"Ik ben meer dan alleen mijn uiterlijk"  voor alle humans of the earth te starten. De subtitel zegt het al: mensen van de aarde. Ongeacht je religie, etniciteit of uiterlijk vind ik dat iedereen zich thuis moet voelen in Nederland. Met dit project wil ik een beter begrip creëren van racisme en streven naar een inclusievere samenleving waarin iedereen zich welkom voelt.

 

Ik nodig je uit om deze pagina te verkennen en meer te ontdekken over mijn project en mijn inzet voor een wereld waarin gelijkheid en respect centraal staan.

 

Samen kunnen we het bewustzijn vergroten en werken aan een betere toekomst.

SNG

Wil je jouw ervaring met racisme delen? Heb je ooit met racisme te maken gehad? Laat je stem horen en deel je verhaal met mij door middel van mijn online formulier. Ik moedig iedereen aan om hun ervaringen te delen, zodat we samen een krachtig tegengeluid kunnen laten horen tegen racisme.

 

Bij Humans of the Earth geloof ik dat het delen van verhalen een krachtig middel is om bewustzijn te creëren en verandering teweeg te brengen.

Jouw verhaal is belangrijk en kan anderen inspireren en aanmoedigen om ook hun stem te laten horen.

 

Vul het online formulier in en laat mij weten wat voor impact racisme op jou heeft gehad. Samen kunnen we een inclusievere en rechtvaardigere samenleving nastreven. Jouw stem maakt het verschil.

IMG_9330.HEIC
IMG_9330.HEIC
IMG_9330.HEIC

AUDIO

Onder dit kopje vind je enkele ingezonden audiofragmenten. Tijdens de HKU Exposure dagen, van 28 juni tot en met 2 juli, worden er ook 3 audiofragmenten gepresenteerd. Bedankt voor je interesse en betrokkenheid bij mijn project!

00:00 / 01:00
00:00 / 01:48
00:00 / 01:25
00:00 / 01:26
00:00 / 00:27
00:00 / 01:00
00:00 / 01:10
00:00 / 01:49
00:00 / 01:22
00:00 / 01:43

HKU EXPOSURE

Dit zijn de drie personages die gepresenteerd zijn tijdens de HKU-expositie. Als maker heb ik mijn verhaal verteld en hoe dit project tot stand is gekomen. De andere twee personages hebben hun persoonlijke ervaringen met racisme gedeeld en laten zien wat zij in het dagelijks leven doen om anderen te helpen.

 

Klik op de afbeeldingen om het volledige verhaal te kunnen lezen.

Seyma  Nur.png
jasmine.png
Schermafbeelding 2023-06-21 om 22.19.04.png

 

In mijn afstudeerproject heb ik met trots samengewerkt met Huis van de Wijk De Evenaar, resulterend in een boeiend artikel in de Oostzaan Krant. Dit innovatieve partnerschap benadrukt mijn streven naar maatschappelijke betrokkenheid en het toepassen van mijn digitale media-expertise om positieve verandering te stimuleren. Lees verder om meer te ontdekken over deze samenwerking en mijn passie voor het creëren van impactvolle projecten.

bottom of page