top of page

Met mijn projectgroep hebben we een statementproject ontwikkeld dat de dagelijkse ervaringen van vrouwen belicht wanneer ze 's avonds op straat lopen.

 

In onze gecreëerde ervaring bevind je je in een lege kamer, waar plotseling een hartslag klinkt met een treffend beeld op het scherm. Op een bepaald moment worden er verschillende onaangename opmerkingen naar je geroepen, die overeenkomen met wat vrouwen daadwerkelijk te horen krijgen volgens de resultaten van ons onderzoek over hun avondlijke wandelingen.

 

De volledige ervaring is vastgelegd in de video die we hebben geproduceerd.

IMG_9593.HEIC

 

Catcalling

Dit project is ontstaan tijdens mijn eerste semester aan de HKU. Samen met mijn projectgroep hebben we een virtual reality game gecreëerd gebaseerd op alledaagse dilemma's in het leven.

 

Iedereen velt snel oordelen, zelfs als we beweren dat we dat niet doen. Onze game daagt je uit om bewustzijn te vergroten en je eigen vooroordelen te onderzoeken.

 

Beantwoord de vragen in het spel en ontvang aan het einde een persoonlijk resultaat dat je perspectief kan veranderen.

 

Kom en ervaar deze boeiende wereld van VR en uitdaging van je oordelen.

 

Wie ben ik

Schermafbeelding 2022-11-30 om 18.40.36.png
IMG_2237_edited.jpg

Het project 'Hijab' is tot stand gekomen tijdens mijn tweeweekse seminar.

Het hoofddoel van dit project was om westerlingen een diepgaander begrip te verschaffen van de hijab, omdat veel mensen ten onrechte geloven dat het een vorm van onderdrukking is, terwijl dat niet het geval is.

 

Dit magazine heeft de deelnemers van mijn seminar een verhelderend inzicht gegeven in wat de hijab betekent binnen de islam. Het benadrukt dat de hijab geen onderdrukking symboliseert, maar eerder een persoonlijke keuze is tussen het individu en God. Het doel is om vooroordelen te doorbreken en begrip te bevorderen.

 

Dankzij dit project hebben we kunnen bijdragen aan een breder en genuanceerder begrip van de hijab en de culturele betekenis ervan. Het is een waardevolle stap in de richting van meer wederzijds respect en begrip tussen verschillende gemeenschappen.

Hijab

Dit onderwerp was voor mij ooit heel gevoelig.

 

Vrijheid betekent voor mij de mogelijkheid om te doen wat ik wil en te staan waar ik wil, ongeacht mijn religie of uiterlijk. Vrijheid is van essentieel belang, en het is cruciaal dat iedereen op gelijke wijze wordt behandeld volgens dezelfde normen en waarden.

 

Voor mijn eindpresentatievideo kun je op de onderstaande knop klikken.

 

Vrijheid

Lief or leave

Met onze innovatieve campagne tegen pesten streven we ernaar bewustzijn te creëren rondom dit cruciale onderwerp, in samenwerking met mijn projectgroepje. Ons campagne-element bestaat uit een interactief spel, speciaal ontworpen om in de klas te worden gespeeld. Samen met de docent gaan de leerlingen op zoek naar een anonieme pester. Op deze manier leren de leerlingen over pesten en krijgen ze de kans om actief deel te nemen aan het oplossen van dit probleem.

 

Onze campagne biedt een unieke benadering om het onderwerp pesten aan te pakken en bewustzijn te creëren bij jonge mensen. Doe mee en help ons om pesten uit te bannen!

bottom of page